Verbeelding aan het werk


In 2011 was Hadewijch een van de 20 kunstenaars die werden gekoppeld aan solide Amersfoortse bedrijven die door creativiteit en doorzettingsvermogen al decennia lang stand houden.
Het werd een unieke serie bedrijfsportretten met de titel: “Verbeelding aan het werk” . De werken werden vervolgens vertoond in Galerie Absoluut dat toen nog gevestigd was aan de St. Jorisstraat in Amersfoort.
Als dochter van een schrijver / neerlandicus, lag het voor de hand dat Hadewijch koos voor Boekhandel Veenendaal dat al sinds 1902 is gevestigd aan de Langestraat 33 in Amersfoort. Op de vraag van Hadewijch of Boekhandel Veenendaal wilde meewerken aan het project Amersfoortse Bedrijven in Beeld, reageerde Manon Mesdag enthousiast. Als verzamelaar van etsen uit de 19de en 20ste eeuw sprak het idee haar onmiddellijk aan om het karakter van Boekhandel Veenendaal in beeld te brengen in de vorm van enkele etsen. Hadewijch heeft een serie kleuretsen gemaakt waarin zij oude ongebruikte doorslagen van manuscripten die zij na de dood van haar vader vond heeft verwerkt. Het zijn dus unieke etsen waar geen andere afdrukken van zijn.

Date: december 1, 2018
Share: Facebook, Twitter, Google Plus